Användarvänliga och säkra webbplatser

Vi gillar användarvänliga webbplatser som är snabba och ser bra ut på alla skärmar. Förutom snabba webbplatser är tillgänglighet, säkerhet och service det viktigaste som vi vill ge våra kunder. Allt detta får ni genom Moln8 publicering och dessutom är det lika enkelt att uppdatera sidor som att göra ett inlägg på Facebook.

Moln8 bygger på PHP-ramverket Laravel som är bland de största och mest vältestade ramverken idag. För de som vill ha ett stabilt och snabbt ramverk är PHP en självklarhet. Till skillnad från många andra ramverk finns ett fungerande ekosystem kring Laravel med tjänster, utbildningar och supportforum.
Allt som rör säkerhet som exempelvis inloggning och kryptering sköts av ramverket på ett standardiserat sätt enligt “best-practice”. Vilket betyder att det är infört, fungerar och används samt är bedömt av experter på området som det bästa som finns i bruk just nu. I och med att Moln8 tillsammans med Laravel är modulärt så är det enkelt att utöka funktioner och skräddarsy lösningar.

 

Kontakta oss nu!

Försäljning, webbdesign, support

Jonas Svedin

Försäljning, webbdesign, support
info@moln8.se
070-341 43 65
LinkedIn logo

Utvecklare, webbdesign

Jan Östlund

Utvecklare, webbdesign
janne@eastwest.se

 

  • Jonas är utbildad tv-fotograf, redigerare, grafiker och har stor erfarenhet av arbete med att bygga starka varumärken. Jonas jobbar med försäljning och support samt gör layout, grafik, logotyper och annat innehåll till era digitala kampanjer.
  • Jan är tillsammans med Jonas den som utvecklat publiceringsverktyget Moln8. Jan har jobbat med webbutveckling sedan 1997 och har specialiserat sig på att utveckla verktyg som gör det enklare att bygga bättre webbplatser.

 

Moln8 är utvecklat utifrån följande förutsättningar och riktlinjer:

Användarvänligt
Genom ett avskalat gränssnitt där inga onödiga funktioner är synliga och mer avancerade funktioner finns i undermenyer blir publiceringsverktyget överskådligt och lättnavigerat. Vi gör allt för att det dagliga arbetet med webbplatsen ska vara så enkelt och problemfritt som möjligt.
Prestanda
Webbplatser skapade med Moln8 upplevs som snabba genom att förladda och spara de mest vanligt efterfrågade elementen på sidorna (=cachning). Genom att också optimera stilmallar samt att webbplatsen endast laddar moduler som för tillfället behövs gör att både webbplatsen och redigeringen inte bara upplevs som utan också är mycket snabb.   
Standardiserat och samtidigt flexibelt
Vi ville skapa ett användarvänligt och standardiserat publiceringsverktyg som samtidigt är flexibelt och enkelt att förändra. Detta gjorde att vi valde PHP-ramverket Laravel.
Enkel förvaltning
Hela uppbyggnaden av Moln8 är modulärt. Många funktioner är utvecklade som självständiga moduler, vilket gör att om exempelvis säkerhetsproblem upptäcks kan det snabbare åtgärdas eftersom allt inte är integrerat med varandra.
Enkelt att skapa ny design och layout
Moln8 är inte beroende av särskilda CSS- eller JavaScript-ramverk för utseendet av webbplatsen. Det innebär att det relativt enkelt går att göra förändringar i sidlayout eller specialanpassningar av moduler efter kundens önskemål.
Säkra webbplatser
Kärnan av Moln8, ramverket Laravel, genomgår ständigt utveckling, granskning och testning. Moln8 är utvecklat enligt gällande standard för att skydda mot de vanligaste typerna av attacker. Resurser är inte exponerade för exempelvis bots som kan skanna av din webbplats efter sårbara plugins för att genomföra en attack. Vi bevakar löpande alla våra webbplatser och utför dagligen back up och löpande säkerhetsuppdateringar.

Varför välja Moln8 istället för WordPress?

WordPress driver idag över hälften av alla webbplatser på Internet. Bara denna marknadsandel gör att WordPress är en ständig måltavla för attacker. Trots att WordPress i sig själv är rigoröst testat riktas attacker ofta mot populära plugins och teman utvecklade av oerfarna aktörer (https://sucuri.net/website-security/website-hacked-report).

Trots det stora ekosystemet av plugins och mallar finns det inga garantier för att dessa är kompatibla med varandra. Ständiga säkerhetsuppdateringar är inte alltid en bra lösning eftersom det kan ge oväntade effekter som i värsta fall kan göra din sajt obrukbar. Många färdiga teman kan se väldigt imponerande ut, men att göra anpassningar kan visas sig vara tidskrävande och omständigt. Ytterligare ett problem med detta är att till nästa uppdatering av temat så krävs det att du applicerar alla dina förändringar igen. Vill man använda teman ska man använda dessa utan några anpassningar. Ett annat vanligt problem med WordPress-sajter är prestandaproblem. Allt för många plugins kan skapa detta. Den vanligaste lösning på problemet är ofta att installera ytterligare plugins som arbetar med olika typer av cachar. Detta kommer slutanvändarna till nytta men hjälper inte administratörerna, då deras innehåll av naturen är dynamiskt och inte kan lagras på detta sätt. Därför kan administratören att uppleva att sajten är trög och tungarbetad. WordPress är snabbt och enkelt att komma igång med men anpassningar och ett ständigt säkerhetsarbete kan göra att kostnaden på längre sikt blir väldigt hög. Dessutom riskerar webbplatser med långa laddningstider att förlora besökare. Skulle webbplatsen dessutom bli attackerad kan det bli väldigt kostsamt.

 

Jan Östlund har jobbat med webbutveckling sedan 1997 och har specialiserat sig på att utveckla verktyg som gör det enklare att bygga bättre webbplatser.

Jonas Svedin har lång erfarenhet från arbete med varumärkesutveckling, design, foto, film och redigering.