Det här är marknadsföring

Marknadsföring handlar inte längre om att bara jaga klick och leads. Det handlar om samhörighet, empati och att göra skillnad.

Marknadsföring handlar inte längre om att bara jaga klick och leads. Det handlar om samhörighet, empati och att göra skillnad.

Seth Godin har under lång tid lärt och inspirerat miljontals entreprenörer och marknadsförare över hela världen via sin blogg, online-kurser, föreläsningar och böcker. Han har myntat begrepp inom marknadsföringen som ”permission marketing” och ”Purple Cow”.

För första gången sammanställer Seth Godin sina grundprinciper och idéer i boken ”This is marketing”. Huvudtesen i boken är att äkta marknadsförare inte använder konsumenterna för att lösa företagens problem, dom använder istället marknadsföring för att lösa människors problem. Riktigt bra marknadsförare försöker inte bara synas och höras så mycket som möjligt genom reklamen, de löser problem och gör samhället enklare och bättre.

 

Äkta och kraftfull marknadsföring grundar sig i empati och generositet.

 

I boken får vi lära oss att identifiera vår målgrupp och justera vårt erbjudande så att det löser en viss grupp människors problem. Det handlar också om att bygga förtroende och grupptillhörighet där status är ett viktigt begrepp.

Sammantaget handlar förhållningssättet om samtycke. Det är dags att sluta slösa pengar på att störa konsumenterna med erbjudanden de inte är intresserade av. Boken ”This is marketing” lär oss att på ett bättre sätt förtjäna konsumenternas uppmärksamhet genom att lösa deras problem. Eller kanske handlar det mest om att skapa förtroende, status och en tillhörighet.

Kontakta oss om ni vill veta mer om hur vi jobbar med digital marknadsföring.

/Jonas & Janne (Moln8)

Köp "This is marketing" på Adlibris