Så här går det till att skapa en hemsida med Moln8

I dagsläget är det absolut nödvändigt att som företag att ha en hemsida som är snabb, tillgänglig och säker. En bra hemsida kan fungera som ett marknadsföringsverktyg, butik och en plattform där ni visar era tjänster och referenser. Om ni vill ha en webbplats som kan det här är Moln8 precis vad ni behöver.

I dagsläget är det absolut nödvändigt att som företag att ha en hemsida som är snabb, tillgänglig och säker. En bra hemsida kan fungera som ett marknadsföringsverktyg, butik och en plattform där ni visar era tjänster och referenser. Om ni vill ha en webbplats som kan det här är Moln8 precis vad ni behöver.

Här kommer jag att ge en beskrivning av hur det kan gå till att skapa en professionell webbplats med Moln8.

Om ni redan har en hemsida men vill att den ska vara snabbare, säkrare och mer tillgänglig så kan vi på ett enkelt och billigt sätt flytta över den till Moln8. Kontakta oss så berättar vi mer.

 

Varumärke

Vi börjar med att gå igenom hur ni vill kommunicera och hur vi på bästa sätt kan få er webbplats att spegla ert varumärke och dessutom förstärka det. Ett vanligt misstag som många gör är att skapa en hemsida som inte speglar varumärket och där kunden köper konceptet bara för att det är en snygg och modern design. Det kan vara små detaljer som färgval, typsnitt och bilder som gör att hemsidan inte passar ihop med varumärket. Vi på Moln8 hjälper er självklart med detta och om ni inte har någon varumärkesplattform eller grafisk profil så tar vi fram det tillsammans med er.

 

Målgrupp

Vilken är er viktigaste målgrupp? Om ni har en tydlig målgrupp eller målgrupper så blir det enklare för oss att designa en säljande hemsida. Målgruppen styr vilka bilder som passar på hemsidan, hur texter skrivs och vilken typ av sidlayout vi väljer. Unga människor navigerar exempelvis annorlunda än en äldre målgrupp och är mer tolerant gällande mycket scrolling osv. För en äldre målgrupp kan det kanske vara mer lämpligt att låta användarvänlighet gå före design. Tydlig navigering, lättläst typsnitt och korta - informativa texter.

 

Tjänster och produkter

Vilka tjänster eller produkter ska ni sälja? Vad är viktigast att fokusera på? För att kunna skapa en så säljande hemsida som möjligt så måste vi reda ut dom här frågorna. Vad ska finnas i skyltfönstret och vad kommer att sälja lika bra utan att behöva exponeras lika tydligt. Om ni inte själva redan har en tydlig bild av detta så hjälps vi åt att reda ut och diskutera fram vad ni ska fokusera på.

 

Innehåll - bilder, filmer, texter, grafik mm.

För att lyckas göra en riktigt snygg och säljande hemsida krävs bra bilder och texter. Om man vill skapa en extra bra hemsida kan man dessutom krydda den med rörlig bild och infografik. Att samla ihop befintligt bildmaterial och skapa texter är tidskrävande så därför är det bra att kontakta oss i ett så tidigt skede som möjligt. Utifrån era befintliga bilder och texter kan vi bedöma om det räcker för att skapa en webbplats som speglar ert varumärke och är säljande mot målgruppen. Ofta behöver fler texter skrivas och bildmaterial saknas. Då hjälper vi er med fotografering eller köp av bilder. Tänk på att ta fram bilder som är nog högupplösta för att fungera på helskärm. En riktlinje är att bilder ska vara minst 1920 breda i upplösningen 72 ppi för att funka som en helskärmsbild.

 

Bygget - design

När vi gått igenom stegen ovan går det enkelt och snabbt att bygga er webbplats. Vi sätter ihop grunden och går igenom den tillsammans med er för att sedan bygga hela webbplatsen. Därefter optimerar och testar vi så att den är så snabb och tillgänglig som möjligt. När ni sedan har er färdiga hemsida hos oss så är det enkelt att uppdatera innehåll och ni kan vara säkra på att er hemsida fungerar utan att behöva oroa er.

 

Kontakta oss på Moln8 om ni vill flytta över er befintliga hemsida till oss eller skapa en ny.

 

 

I nästa inlägg kommer jag att gå igenom hur vi jobbar med sökmotoroptimering (SEO) för att er hemsida ska få så bra placering och relevans som möjligt vid sökningar på Google.

Jonas Svedin Jonas Svedin
7 May 2020