Snabb service är lika viktigt på nätet som IRL.

Ungefär hälften av alla som surfar runt på nätet förväntar sig att en sida ska ladda på ca 2 sekunder eller mindre och över 40% av användarna lämnar en sida som tar längre tid än så att ladda. Det visar en amerikansk undersökning vilket innebär att om din hemsida tar mer än tre sekunder att ladda riskerar du att tappa nästan hälften av alla besökare.

Ungefär hälften av alla som surfar runt på nätet förväntar sig att en sida ska ladda på ca 2 sekunder eller mindre och över 40% av användarna lämnar en sida som tar längre tid än så att ladda.

Med andra ord är snabb service på nätet lika viktigt som i verkligheten!

I samma undersökning sade 52% att snabb sidladdning är viktigt för att man ska besöka webbplatsen fler gånger och 44% sa att de berättade för sina vänner om dåliga hemsidor.

Denna undersökning visade också att en en sekunds fördröjning kan minska kundnöjdheten med cirka 16%.

Sedan december 2017 rankar Google sökresultaten baserat på mobilversionen av hemsidan där hastigheten som sidorna laddas på har stor betydelse. I dagsläget är över 50% av alla webbanvändare mobila vilket Google självklart tar hänsyn till. Snabba och lättnavigerade mobilversioner av webbplatsen är alltså bland det viktigaste både för sökbarhet och självklart också för användarupplevelsen.

Om ni har en långsam webbplats uppmanar jag er verkligen att se över vad som behöver göras för att den ska bli snabbare.

Vi hjälper er självklart om ni vill och flyttar snabbt över er befintliga hemsida till Moln8 där vi då garanterar snabbare laddtider.

En av anledningarna till att hemsidor byggda med Moln8 är snabbare än många andra beror på vår optimering. Alla moduler och sidmallar är anpassade för att ladda så snabbt som möjligt utan onödiga element. I motsats till exempelvis WordPress använder vi inga externa plug-ins som riskerar att göra sidorna långsamma. Dessutom är hostingen på våra servrar anpassade för ”våra” webbplatser vilket gör att prestandan blir mycket bra.

Man skulle kunna jämföra det med att en Apple dator ofta kan upplevas som snabbare än andra datorer. Det beror på att både mjuk- och hårdvara är anpassade för att fungera så bra som möjligt med varandra. På samma sätt är Moln8 optimerat för att fungera snabbt och felfritt både vad gäller server, moduler, sidmallar och exempelvis bild och videovisning eller formulär. 

Så kontakta oss om ni vill ge era kunder snabbare service på nätet!

Jonas Svedin
20 Mar 2019