Uminova Match Up, webbshop mm.

Efter en intressant dag med lunchföreläsning och mingelkväll med Uminova Innovations proffsigt uppstyrda arrangemang Match Up är jag nu hemma och jobbar på med Moln8 igen. Nu är fullt fokus på att samla ihop allt arbete som vi gjort med publiceringssystemet och "packa ihop" det till ett riktigt användarvänligt och användbart webbpubliceringsverkstyg för småföretagare, startups och entreprenörer.

Nu är fullt fokus på att samla ihop allt arbete som vi gjort med publiceringssystemet och "packa ihop" det till ett riktigt användarvänligt och användbart webbpubliceringsverkstyg för småföretagare, startups och entreprenörer.

Den typen av produkt vi jobbar med brukar kallas SaaS (Software as a Service). Det innebär i vårt fall att kunden abonnerar på vår tjänst/produkt där allt sköts via webbläsaren och inga program behöver installeras. Just nu jobbar vi med skrivbordet där våra kunder ska kunna logga in och beställa extratjänster, hämta ut kvitton på betalningar med mera. I och med att detta blir klart kommer vi att erbjuda Moln8 publicering i tre olika varianter för att småföretag lättare och billigare ska kunna hoppa på den enklaste webbpubliceraren och växa med oss. 

Vi är också klara med vårt publiceringsverktyg för e-handel där vi i dagsläget erbjuder checkout med klarna och Stripe. Med ödmjukhet vill jag beskriva Moln8 e-handelsverktyg som blixtsnabbt;).

För er som är tekniskt intresserade så bygger Moln8 på PHP-ramverket Laravel som är ett av de största och mest vältestade ramverken i dagsläget. Läs vidare nedan...

Moln8 är utvecklat utifrån följande förutsättningar och riktlinjer:

Användarvänligt 
Genom ett avskalat gränssnitt där inga onödiga funktioner är synliga och mer avancerade funktioner finns i undermenyer blir publiceringsverktyget överskådligt och lättnavigerat. Vi gör allt för att det dagliga arbetet med webbplatsen ska vara så enkelt och problemfritt som möjligt.

Prestanda 
Webbplatser skapade med Moln8 upplevs som snabba genom att förladda och spara de mest vanligt efterfrågade elementen på sidorna (=cachning). Genom att också optimera stilmallar samt att webbplatsen endast laddar moduler som för tillfället behövs gör att både webbplatsen och redigeringen inte bara upplevs som utan också är mycket snabb.   
Standardiserat och samtidigt flexibelt 
Vi ville skapa ett användarvänligt och standardiserat publiceringsverktyg som samtidigt är flexibelt och enkelt att förändra. Detta gjorde att vi valde PHP-ramverket Laravel.

Enkel förvaltning 
Hela uppbyggnaden av Moln8 är modulärt. Många funktioner är utvecklade som självständiga moduler, vilket gör att om exempelvis säkerhetsproblem upptäcks kan det snabbare åtgärdas eftersom allt inte är integrerat med varandra.

Enkelt att skapa ny design och layout 
Moln8 är inte beroende av särskilda CSS- eller JavaScript-ramverk för utseendet av webbplatsen. Det innebär att det relativt enkelt går att göra förändringar i sidlayout eller specialanpassningar av moduler efter kundens önskemål.

Säkra webbplatser 
Kärnan av Moln8, ramverket Laravel, genomgår ständigt utveckling, granskning och testning. Moln8 är utvecklat enligt gällande standard för att skydda mot de vanligaste typerna av attacker. Resurser är inte exponerade för exempelvis bots som kan skanna av din webbplats efter sårbara plugins för att genomföra en attack. Vi bevakar löpande alla våra webbplatser och utför dagligen back up och löpande säkerhetsuppdateringar.