Vad är en webbyrå?

En webbyrå är en typ av reklambyrå som är specialiserad på kommunikation genom digitala kanaler, särskilt Internet. En webbyrå kan antingen vara produktionsorienterad och fungera som underkonsult till en reklambyrå, eller vara en helhetsleverantör som erbjuder strategisk planering och själv har alla behövda kompetenser inom företaget.

En webbyrå är en typ av reklambyrå som är specialiserad på kommunikation genom digitala kanaler, särskilt Internet.

Enligt Wikipedia

Webbyråer arbetar ofta i projektform och ett uppdrag kan involvera yrkesgrupper som projektledareproduktionsledareCreative Director (CD), Art Director (AD), AD-assistent/webbdesignercopywriter, experter på människa-datorinteraktionMotion Designer/animatörserverprogrammerareHTML-programmerare och Flashprogrammerare. En webbyrå kan vara mer eller mindre inriktad på teknisk implementering, liksom mer eller mindre inriktad på utformning av koncept, kommunikation, form, animation och gränssnitt. I större projekt är därför ibland flera specialistbyråer och/eller frilansare inblandade för att kunna leverera en heltäckande lösning.

En del webbyråer tar ett större grepp om sina kunders internetnärvaro och erbjuder strategisk konsultation, marknadsföringstjänster och copy. Dessa kallas även digitalbyråer. Digitalbyråer kombinerar strategiska insikter från reklambyråer med webbyråernas kunskap om digital marknadsföring och teknik.

Uppdragen kan handla om att skapa webbplatser för företag såväl som för kortlivade kampanjer, intranätportalerannonser, nyhetsbrev via e-postmeddelandengränssnittsdesign inklusive användbarhetsstudier för applikationer som bokningssystem och e-handel samt webbanalys.

Moln8 webbyrå hjälper företag, organisationer, projekt och föreningar med utveckling av webbplatser och digital marknadsföring. Vi jobbar med ett egenutvecklat CMS / webbpubliceringssystem som anpassas för att passa olika typer av kunder på bästa sätt.

Vi gillar användarvänliga webbplatser som är snabba och ser bra ut på alla skärmar. Förutom snabba webbplatser är tillgänglighet, säkerhet och service det viktigaste som vi vill ge våra kunder. Allt detta får ni genom Moln8 publicering och dessutom är det lika enkelt att uppdatera sidor som att göra ett inlägg på Facebook.

Moln8 bygger på PHP-ramverket Laravel som är bland de största och mest vältestade ramverken idag. För de som vill ha ett stabilt och snabbt ramverk är PHP en självklarhet. Till skillnad från många andra ramverk finns ett fungerande ekosystem kring Laravel med tjänster, utbildningar och supportforum.
Allt som rör säkerhet som exempelvis inloggning och kryptering sköts av ramverket på ett standardiserat sätt enligt “best-practice”. Vilket betyder att det är infört, fungerar och används samt är bedömt av experter på området som det bästa som finns i bruk just nu. I och med att Moln8 tillsammans med Laravel är modulärt så är det enkelt att utöka funktioner och skräddarsy lösningar.