Tjänster

Facebookannonser

Öka din försäljning med professionella Facebook- och Instagramkampanjer

Vi sköter dina kampanjer och löpande uppdateringar, från 850 kr/kampanj.
Annonsera på Facebook
Google Ads Moln8

Få lokal synlighet med Goolge Ads och öka antalet besökare till er hemsida

Vi sätter upp och sköter löpande era Goolge Ads kampanjer till en fast månadskostnad.
Google Ads annonser
Moln8 SEO sökmotoroptimering

Öka antalet besökare till er hemsida eller landningssida med Moln8 SEO - sökmotoroptimering

Med vår SEO-tjänst producerar vi kontinuerligt texter, bilder, länkar och sidor som gör att din webbplats hamnar högt upp vid sökningar hos sökmotorer så som Google.

 

Sälj mer med SEO
Ladda upp bild eller grafik. För att kunna ladda upp flera filer gör du en zip-fil.

Webbdesign - exempel på hemsidor

Kontakta oss

Kontakta oss via formuläret nedan eller ring 070-341 43 65

 

Tips & råd, inspiration och guider

digital marknadsföring Umeå

Moln8 guiden till digital marknadsföring i Umeå

De senaste åren har spelplanen förändrats för hur företag kan nå ut på marknaden. Med sociala medier och digitalisering av traditionell media, samt egna marknadsföringskanaler som hemsidor eller bloggar, har småföretag möjlighet att konkurrera med även de största marknadsledande företagen. 
Lär dig digital marknadsföring
Facebook annonsering Umeå

Skapa den perfekta Facebookannonsen!

Storlek på bild eller film i annons? Hur många tecken i rubriken? Det är en djungel av information som är ganska svårtillgänglig. Därför sammanställer jag här allt ni behöver veta för att skapa den perfekta Facebookannonsen i teorin. Om ni behöver hjälp med det svåraste som att skriva en bra rubrik och text till annonsen eller fixa rätt bilder samt redigera video kontakta då oss på Moln8.

Mer om annonsering på Facebook

Guide till digital marknadsföring

 

Om du driver ett företag eller är på väg att starta ett så har du säkert tänkt mycket på digital marknadsföring. Allt fler inser vikten av den digitala närvaron och att marknadsföra sig på nätet. Tyvärr är det många som tycker att det känns krångligt och tidskrävande att ta steget mot en digitaliserad marknadsföring och både den ökade försäljningen och alla besparingar som det innebär.

En guide som hjälper er att lyckas med er digitala marknadsföring.

Jämfört med den klassiska reklamen som för varje månad blir allt mer effektlös, kan man säga det motsatta om den digitala marknadsföringen. När ett företag väl kommit över den första "puckeln" i sitt arbete med digitaliseringen av sitt varumärke så kan det nästan kännas som att marknadsföringen går av sig själv. Med ett starkt digitalt varumärke minskar kostnaderna för den marknadsföringen i takt med innehållets och varumärkets spridning.

Här följer en sammanfattning av det grundläggande att tänka på när det gäller digital marknadsföring. Om du ändå tycker att det känns för krångligt och tidskrävande så är det bara att kontakta oss på Moln8 så hjälper vi dig.

 

 

Hemsida

Om du inte redan har en hemsida så skaffa en nu! När du väl bestämt dig för att ha en hemsida så är det viktigt att inte enbart se det som en engångsinsats. Din hemsida är grunden för att lyckas med digitaliseringen av marknadsföringen. Hemsidan är precis som det låter ditt företags hem där du ska bygga ditt varumärke och sälja dina produkter eller tjänster. Låt inte en reklambyrå göra en WordPress hemsida åt dig som sedan inte uppdateras. En hemsida ska vara levande och du måste speciellt under det första året vara aktiv och justera dina erbjudanden för att hitta rätt sätt att nå dina kunder. Det finns många bra verktyg för att bygga hemsidor som Wix, Squarespace eller WordPress för att nämna några. Det viktigaste är inte vilket verktyg du väljer utan att du väljer att satsa helhjärtat på att lyckas med digitaliseringen av din marknadsföring. Vi på Moln8 har också ett verktyg för att bygga hemsidor som är lika enkelt som alla de andra när det gäller att uppdatera innehåll. Vad som gör att vi sticker ut är att vi erbjuder en långsiktig hållbar lösning där vi hjälper våra kunder med uppdateringar av hemsidan och alla andra delar i digitaliseringen. Tänk på att det är bättre att snabbt komma ut med en enkel hemsida så fort som möjligt. En hemsida ska inte vara statisk och den byggs upp och utvecklas över tid. Det här är också viktigt ur sökoptimeringen vilket du kommer att förstå i nästa del. Kontakta Moln8 för mer information hur vi kan hjälpa dig med en hemsida.

 

Google My Business

Registrera ett Google My Business för att din företagsprofil ska synas när någon Googlar ditt företagsnamn. Här kan du skriva in och visa öppettider, adress, din hemsida, bilder och skapa erbjudanden. Kunder har också möjlighet att betygsätta ditt företag vilket du ska uppmana dina kunder att göra. Om ni vill ha hjälp med att skapa ett Google My Business så ingår det i de flesta månadsabonnemang hos oss på Moln8.

Google Analytics och search console

Google Analytics är ett gratis verktyg för att se hur många som besöker din hemsida och framförallt vad och hur dom agerar när dom är inne på din hemsida. Du kan också se exempelvis ålder och var besökarna finns när de besöker din hemsida. Det är enkelt att skapa ett Google Analytics konto och sedan är det bara en kod som skrivs in på din hemsida för att koppla ihop kontot med din hemsida. Med Google Search Console ser du hur din webbplats placerar sig i sökresultaten och får tips på förbättringar som kan göras på din hemsida mm. Search Console kan kännas ganska krångligt för många men om ni har ett abonnemang där SEO ingår hos Moln8 så hjälper vi dig att sätta upp search konsolen. Dessutom får du rapporter om sökordsplacering med mycket mer info kontinuerligt från oss. 

 

SEO - sökmotoroptimering

När du bestämt dig för att skaffa en hemsida är det viktigt att så snabbt som möjligt publicera den även om det bara är en enkel startsida som beskriver din verksamhet. På det viset så sparar du tid genom att Google kan börja indexera din hemsida och du kan börja experimentera med sökord och fraser. Men vad är SEO? Det är arbetet som görs för att förbättra rankningen av en hemsida när någon söker efter tjänster eller produkter på Google. Med andra ord görs ett arbete med länkningar, texter, rubriker och strukturering på hemsidan som gör att er sida kommer högt upp i resultaten när någon söker på ett visst ord eller en fras.

Grundreglerna för att ranka högt vid sökningar är följande:
Skriv intressant och användbart innehåll med ord och fraser som era kunder använder sig av när dom söker efter era tjänster eller produkter.
Gör det enkelt för läsarna att dela och länka till dina artiklar.
Fortsätt att producera innehåll kontinuerligt. Det tar lite tid innan effekten visar sig men det ger garanterat utdelning för de som inte ger upp.
Egentligen är sökmotoroptimering inget svårt. Det enskilt viktigaste är att kontinuerligt producera bra och intressant innehåll som passar er målgrupp. På det viset kommer ni automatiskt få fler länkningar till er sida och era sökord kommer att täckas in av era texter.

Om ni behöver hjälp med dom små tekniska delarna som sökord, sidtitlar, rubriker och annat som är viktigt, kontakta då oss på Moln8 för information om hur vi kan hjälpa er.

will-francis-1070259-unsplash-rdbp-5jqpbf___7ooevh.jpg

 

Annonsering på Facebook

För de flesta företag är Facebook det enskilt viktigaste sociala mediet för marknadsföring. Det finns flera olika sätt att marknadsföra sig via Facebook som är bra till olika syften som att stärka varumärket, öka trafiken till hemsidan eller skapa leadgenerering med mera. Vi på Moln8 har massor av tips på hur du kan göra för att lyckas med din Facebookmarknadsföring, men till att börja med rekommenderar vi att du provar att ”sponsra” ett inlägg för att se vilken effekt det ger. Om du sedan känner att du vill utveckla din marknadsföring för att mer kostnadseffektivt nå rätt målgrupp mm. Så är det bara att kontakta oss så ger vi förslag på en marknadsföringsplan som passar era ambitioner. Läs mer om storlekar och annonstyper här… 

Övriga sociala medier

För att locka så mycket trafik som möjligt är det bra att vara närvarande på i så många sociala nätverk som möjligt. Instagram är utmärkt för att bygga ditt företags varumärke genom att publicera bilder och stories som speglar ditt företags känsla. Även om Instagram håller på att ändra riktning mot en mer annons och säljinriktad kanal så är det fortfarande framförallt bilder utan ett tydligt säljfokus som funkar bäst här. Annonser via Facebook kan man välja att visa på Instagram också automatiskt. Vi rekommenderar att ni startar ett företagskonto och tar vardagliga bilder från ert företag som ni skriver korta texter till. En idé kan vara att ge era anställda i uppdrag att vara era instagramvärdar utifrån ett löpande schema. På det viset blir det ett levande Instagramflöde som visar alla delar av ert företag. LinkedIn är ett helt professionellt nätverk som fokuserar på att bygga personliga varumärken för att göra sig attraktiv som en blivande anställd. Lika stort fokus ligger också på Employer branding vilket handlar om hur ett företag eller organisation uppfattas som arbetsgivare av potentiella anställda och redan anställda. Genom att skapa en företagssida på LinkedIn så kan man via den framförallt skapa annonser för att man exempelvis söker anställda eller lansera nya B2B tjänster. Det finns likt Facebook en mängd olika sätt att marknadsföra sig på LinkedIn men det som gör LinkedIn unikt är möjligheten att nå specifika målgrupper och yrkeskategorier mer exakt.

Youtube

Youtube är inte riktigt ett socialt nätverk på samma sätt och jätten bland videokanaler kommer vi att ta upp i en egen artikel. Att ranka högt på vanliga sökord på Google blir allt svårare medan det fortfarande är relativt lätt att snabbt ranka högt på Youtube. Tyvärr utesluter många företag Youtube som en marknadsföringskanal med argumenten att det är för ”ungdomar” och att det bara är roliga djurklipp och liknande där. Mitt tips är att göra en sökning på Youtube med fraser eller ord som är relevanta för er egen verksamhet och se vad ni får upp. Kolla framförallt på antalet videos och hur många visningar de har där. Om ni behöver hjälp att annonsera på Youtube eller anpassa filmer med länkar och Call to action så kontakta oss. Vi har också kontakt med ett antal bra filmproducenter om ni behöver hjälp att producera reklamfilmer till ert företag.

 

Innehållsmarknadsföring - Content Marketing

Innehållsmarknadsföring eller Content Marketing ger många effekter. Det är otroligt viktigt för sökmotoroptimering att skapa innehåll till hemsidan. Samtidigt visar artiklar, blogginlägg och filmer med mera en professionalitet hos ert företag. Ni blir sedda som experter inom ert område vilket garanterat ger ringar på vattnet i form av försäljning och ett stärkt varumärke. Det viktiga är att Content Marketings fokus ligger på att producera t.ex artiklar som hjälper människor med deras problem och att på ett diskret och inte allt för påfluget sätt sälja era egna tjänster. Med hjälp av intressant innehåll bygger ni upp ett förtroende som gör att människorna ni hjälper sannolikt kommer att bli era kunder också om era tjänster eller produkter är vad de behöver. Content Marketing är en viktig del av Inbound Maketing nedan.

Inbound Marketing

Inbound Marketing handlar om att skapa värdefulla upplevelser som har en positiv inverkan på människor och ditt företag. Du lockar intresserade besökare till din hemsida eller blogg med relevant och intressant innehåll som skapar förtroende för dig och ditt företag. När besökarna kommer till din hemsida försöker du få dem att upptäcka ditt erbjudande genom Call to Action, chat eller olika typer av erbjudanden. Läs mer om Inbound Marketing här…

Om du har ett företag och vill ha hjälp med att digitalisera er marknadsföring kontakta då oss på Moln8.

Vad är egentligen en reklambyrå? Läs mer om det på Wikipedia >>>

Moln8 är inte en klassisk reklambyrå men hjälper företag med digital marknadsföring och produktion av material till både digital och "analog" marknadsföring.

Vi är verksamma i Umeå, Skellefteå, Luleå, Piteå, Lycksele, Vilhelmina, Härnösand, Örnsköldsvik, Sundsvall, Gävle,

Umeå är en tätort i Västerbotten. Umeå är centralort i Umeå kommun, residensstad i Västerbottens län och sedan 1965 universitetsstad – Umeå universitet är med ca 16 000 helårstudieplatser landets femte största. Umeå är med sina 88 203 invånare Sveriges 13:e största tätort och sedan 1995 Norrlands största tätort. Wikipedia

 

 

Blogg

 

Enkel webb för små tjänsteföretag

Enkel webb för små tjänsteföretag

Inom kort kan vi presentera en ny webbprodukt som riktar sig mot mindre tjänsteföretag. I vårt arbete har vi sett ett behov av enkla och lättadministrerade hemsidor. De branscher som speciellt är i behov av detta är bygg- och anläggning samt entreprenad. Men även hos andra delar av tjänstesektorn som advokater, mindre redovisningbyråer och konsulter verkar behovet finnas.

Om digital marknadsföring, målgrupper och innehåll

Om digital marknadsföring, målgrupper och innehåll

Det kräver inte bara tålamod, taktik och hårt arbete för att lyckas med digital marknadsföring. Det gäller också att veta vilka fallgropar man ska undvika. Så här kommer några tips på hur du undviker några fel som får kunderna att välja bort ditt varumärke lika snabbt som ett musklick.

Tre sätt du kan använda Googles verktyg för att öka den lokala sökbarheten

Tre sätt du kan använda Googles verktyg för att öka den lokala sökbarheten

SEO (sökmotoroptimering) fokuseras ofta på sökresultatsidan. Även om det är en viktig del så finns det många andra faktorer som kan öka företags sökbarhet och synlighet lokalt.

Vad är en webbyrå?

Vad är en webbyrå?

En webbyrå är en typ av reklambyrå som är specialiserad på kommunikation genom digitala kanaler, särskilt Internet.

Några snabba SEO tips från Moln8

Några snabba SEO tips från Moln8

Vad kan du göra på din egen webbplats för att förbättra SEO förutom att få så många som möjligt att länka till din sida? Här följer några tips som gör att din webbplats blir bättre optimerad.

Laravel + Moln8 = Professionella webbplatser

Laravel + Moln8 = Professionella webbplatser

Moln8 använder Laravel för skapandet av framtidssäkrade webbplatser och vårt användarvänliga och säkra CMS är också byggt på Laravel.

Digitalisering av B2B marknadsföring

Digitalisering av B2B marknadsföring

Utmaningen när det gäller att marknadsföra B2B produkter eller tjänster är inte längre att göra den bästa annonsen eller reklamkampanjen. Den verkliga utmaningen idag handlar om att skapa förtroende hos de målgrupper man vill rikta sig mot.

Det här är marknadsföring

Det här är marknadsföring

Seth Godin har under lång tid lärt och inspirerat miljontals entreprenörer och marknadsförare över hela världen via sin blogg, online-kurser, föreläsningar och böcker. Han har myntat begrepp inom marknadsföringen som ”permission marketing” och ”Purple Cow”.

Guide till digital marknadsföring

Guide till digital marknadsföring

Jämfört med den klassiska reklamen som för varje månad blir allt mer effektlös, kan man säga det motsatta om den digitala marknadsföringen. När ett företag väl kommit över den första "puckeln" i sitt arbete med digitaliseringen av sitt varumärke så kan det nästan kännas som att marknadsföringen går av sig själv.

Film för sociala medier och hemsida med iPhone

Film för sociala medier och hemsida med iPhone

Som ni säkert vet är rörlig bild och korta filmer ett otroligt effektivt sätt att nå ut via sociala medier men många tycker att de inte har råd att anlita en reklambyrå eller att man inte har utrustningen som behövs själv. Faktum är att de flesta av er har en filmkamera som det gjorts flera långfilmer och dokumentärfilmer med i fickan.

Den effektivaste marknadsföringen idag är...

Den effektivaste marknadsföringen idag är...

Inbound Marketing handlar om att skapa värdefulla upplevelser som har en positiv inverkan på människor och ditt företag. Du lockar intresserade besökare till din hemsida eller blogg med relevant och intressant innehåll som skapar förtroende för dig och ditt företag.

Vad är SEO?

Vad är SEO?

SEO är mycket enklare än ni tror men kräver en del arbete som ni kommer att se. SEO eller sökmotoroptimering är arbetet som görs för att förbättra rankningen av en hemsida hos sökmotorer.

Har ni sett hänglåset?

Har ni sett hänglåset?

Vad betyder egentligen symbolen med hänglåset uppe i vänstra hörnet i webbläsaren, till exempel Google Chrome? Och varför står det ofta ”inte säker” istället för symbolen med hänglåset?

Digitalisering av marknadsföring

Digitalisering av marknadsföring

I Sverige finns det omkring 1,2 miljoner företag och av dessa är 96% småföretag med färre än 10 anställda. Med andra ord är småföretag en stor grej!

Uminova Match Up, webbshop mm.

Uminova Match Up, webbshop mm.

Den typen av produkt vi jobbar med brukar kallas SaaS (Software as a Service). Det innebär i vårt fall att kunden abonnerar på vår tjänst/produkt där allt sköts via webbläsaren och inga program behöver installeras.